Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Οι Νέοι Αγρότες Αργολίδας συζητούν



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5-4-2011


Την Κυριακή, 10 Απρ 2011, στις 19.30, στο Κέντρο Νεότητας Δήμαινας (Δήμος Επιδαύρου) η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας προσκαλεί όλους όσους επιθυμούν να συζητήσουν για τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες για το μέλλον τους.
Η κα Γεωργία Δρόσου-Παγίδα μας ενημέρωσε ότι στην συνάντηση-συζήτηση έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν ο επικεφαλής της Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αργολίδα κ. Χαρμπής και ο προϊστάμενος ΕΛΓΑ Τρίπολης κ. Μανέτας.
Οι Νέοι Αγρότες αντιμετωπίζουν όσα προβλήματα έχουν όλοι οι αγρότες, αλλά ταυτόχρονα έχουν να ασχοληθούν με την αναζήτηση συντρόφου και με το μεγάλωμα των παιδιών, έχουν να στήσουν το σπιτικό τους, έχουν να σταθεροποιήσουν τις επαγγελματικές τους απασχολήσεις, έχουν την υποχρέωση να αναζητήσουν πληροφορίες για το μέλλον και πρέπει να φροντίσουν να προετοιμασθούν για να ανταποκριθούν στις επιχειρηματικές-οικονομικές αγροτικές συνθήκες στο μέλλον.
Έτσι ενώ συμμετέχουν στην σημερινή πραγματικότητα ως ένα ποσοστό της (8%?), είναι περίπου το 25% των επαγγελματιών αγροτών, αλλά αποτελούν το 100% του αγροτικού μέλλοντος, με περίπου 30-40 ή ακόμα και 50 χρόνια επαγγελματικής ζωής.
Μερικά θέματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο ενημέρωσης και ακολούθως συζήτησης στα πλαίσια της Ένωσης Νέων Αγροτών την Κυριακή, 10 Απρ 2011, στις 19.30 το απόγευμα, στο Κέντρο Νεότητας Δήμαινας είναι:
  1. Ασφάλιση Αγροτικής Παραγωγής
  2. Προτεινόμενες καλλιέργειες-εκτροφές στην περιοχή, Καλάθι Περιφέρειας
  3. Κοινή Γεωργική Πολιτική μετά το 2013
  4. Προσδιορισμός αγροτικών επαγγελμάτων
  5. Καινοτόμες προσεγγίσεις αγροτικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων
  6. Αγροτική Επιχειρηματικότητα & Αγροτουρισμός, 13/5/2011, ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ
  7. Πρόγραμμα Επιστημονικής Υποστήριξης Νέων Αγροτών
  8. 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, 9-11/9/2011, Χίος
  9. Συλλογικά σχήματα, συνεργατισμός, Καλλικρατικά κλπ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νέων Αγροτών Αργολίδας μετά την συνάντηση-συζήτηση της 10/4/2011, θα επεξεργασθεί τις προτάσεις για να διαμορφώσει πιθανό πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων τόσο για την συμμετοχή στις προσεχείς δράσεις όσο και για το 2012 - Διεθνές Έτος Συνεταιρισμών από τον Ο.Η.Ε. υπό το σύνθημα «Οι Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις χτίζουν ένα καλύτερο κόσμο: Η διαχρονική συνεταιριστική απάντηση στις κοινωνικοοικονομικές κρίσεις σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας-I.L.O.».
Η κα Γ. Δρόσου-Παγίδα (6976562330) μας είπε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα η ΕΝΑ Αργολίδας ενδιαφέρεται να συνδεθεί με όλους τους Νέους Αγρότες και να μπορεί να δεχθεί όλους όσους επιστρέφουν στον αγροτικό χώρο για να δημιουργήσουν όλοι μαζί μια ποιο αισιόδοξη προοπτική και ένα καλύτερο αγροτικό μέλλον για όλους στην Αργολίδα.


Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου