Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Μια επανασταση που θα σωσει τη Γη.Ενεργοι μικροοργανισμοιΜια επανάσταση που θα σώσει τη γη
ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
Ένα απόλυτα οικολογικό προϊόν
Με θαυματουργά αποτελέσματα στη γεωργία   κτηνοτροφία, βιομηχανία,  διαχείριση νερών απορριμμάτων και λυμάτων, περιβάλλον, υγεία, νοικοκυριό κ.λπ

Επιμέλεια Σωκράτης Βασιλάκος-γεωπόνος
Ενεργοί Μικροοργανισμοί (ΕΜ)
- το θαύμα της φύσης
 Πρόκειται για μια ανακάλυψη της δεκαετίας του 1970, ενώ στην Ελλάδα έγινε γνωστή μόλις πριν λίγα χρόνια.  Το προϊόν είναι απολύτως οικολογικό, παράγεται σε 50 χώρες του κόσμου και εφαρμόζεται σε 150. Η τεχνολογία των ΕΜ έχει εφαρμογή σχεδόν σε όλους τους τομείς όπως γεωργία, κτηνοτροφία, ιχθυοκαλλιέργειες, βιομηχανία , διαχείριση νερών, λυμάτων, σκουπιδιών, υγεία,  νοικοκυριό,  δομικά υλικά, προστασία περιβάλλοντος, εξάλειψη δυσοσμιών κ.λπ. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και θαυματουργά, το δε κόστος  χαμηλότερο των άλλων μέσων εφαρμογής.


   

    Η επιστήμη δεν είπε ακόμη τον τελευταίο της λόγο. Η τεχνολογική εξέλιξη συνεχίζεται και οι ανακαλύψεις και εφευρέσεις επίσης. Κάτι που σήμερα έχει εφαρμογή στη ζωή μας και θεωρείται αδιαφιλονίκητο, ίσως αύριο να θεωρείται παρωχημένο. Η ανακάλυψη και η εφαρμογή της τεχνολογίας των Ενεργών Μικροοργανισμών (ΕΜ) αποτελεί μια πραγματική επανάσταση της επιστήμης, η οποία δυστυχώς άργησε να έρθει στη χώρα μας, και πολύ φοβάμαι ότι θα αργήσει και να διαδοθεί, διότι αντικαθιστά και ακόμη καταργεί πολλά προϊόντα όπως π.χ. λιπάσματα και φυτοφάρμακα στη γεωργία, φάρμακα στην ιατρική κλπ. και ως εκ τούτου τα θιγόμενα οργανωμένα συμφέροντα θα αντιπαραθέσουν όλα τους τα μέσα να καθυστερήσουν τη διάδοση των ΕΜ.
Οι Ενεργοί Μικροοργανισμοί (ΕΜ) ή το θαύμα της φύσης όπως αρκετοί τους αποκαλούν, είναι μείγμα διαφόρων ωφέλιμων μικροοργανισμών που υπάρχουν ελεύθεροι στη φύση. Όταν αυτοί έρθουν σε επαφή με οργανικό υλικό, αποβάλλουν ωφέλιμες ουσίες, όπως βιταμίνες, οργανικά οξέα, ορυκτές χειλικές ενώσεις και αντιοξειδωτικά και πραγματοποιούν τα θαυματουργά αποτελέσματά τους. Το προϊόν των ΕΜ αποτελείται από φυσικούς και μη γενετικά τροποποιημένους μικροοργανισμούς. Διατίθεται σε υγρό διάλυμα το οποίο αποτελείται κυρίως από βακτήρια γαλακτικού οξέος, φωτοσυνθετικά βακτήρια, διάφορα είδη μαγιάς και ζυμομύκητες.

Που εφαρμόζονται και ποια τα αποτελέσματά τους

Η ανακάλυψη αυτή έχει εξελιχθεί σε μια εκτεταμένη τεχνολογία με φανταστικές δυνατότητες εφαρμογής, στη γεωργία, κτηνοτροφία, ιχθυοκαλλιέργειες, βιομηχανία, παραγωγή τροφίμων,  , διαχείριση νερών, λυμάτων σκουπιδιών, νοικοκυριό, δομικά υλικά, προστασία του περιβάλλοντος, εξάλειψη δυσοσμιών, υγεία (ιατρική).  Η εφαρμογή τους είναι πολύ εύκολη (κυρίως με ψεκασμό) και το κόστος αγοράς του προϊόντος είναι φθηνότερο, ενώ τα αποτελέσματά τους είναι ασύγκριτα μεγαλύτερα και ποιοτικότερα.
-Στη Γεωργία: οι ΕΜ αντικαθιστούν τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα, δίνουν πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις, καλύτερη ποιότητα, ανώτερη γεύση και μεγαλύτερη διάρκεια συντήρησης στα γεωργικά προϊόντα. Επιδρούν στην παραγωγή υψηλής ποιότητας κομπόστ, βελτιώνουν τη δομή του εδάφους και το βοηθούν να συγκρατεί την υγρασία, συμβάλλοντας έτσι στην υγιή ανάπτυξη των φυτών.   Ακόμη συντελούν στη δυναμική ανάπτυξη των φυτών, αυξάνοντας τη χλωροφύλλη, στη βελτίωση της ανθεκτικότητάς τους και στην επίτευξη της ομοιομορφίας των καρπών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τον διπλασιασμό σχεδόν της καρποφορίας των φυτών.
Η βελτίωση της ποιότητας δεν εμφανίζεται μόνο στα νωπά αλλά και στα μεταποιημένα προϊόντα στα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί ΕΜ, όπως π.χ. σε τυριά, αναψυκτικά, λαχανικά, φρούτα, κ.ά.
Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο από την εφαρμογή της τεχνολογίας των ΕΜ είναι η βελτίωση της γεύσης και του αρώματος των προϊόντων κάτι που επιτυγχάνεται από την θετική επίδραση των ΕΜ στην γονιμότητα του εδάφους.


- Στην κτηνοτροφία οι ΕΜ φροντίζουν για ένα υγιές κλίμα στον στάβλο, εξαφανίζουν τη δυσοσμία, βελτιώνουν την ποιότητα και την αποδοτικότητα των ζωοτροφών, αυξάνουν τις αποδόσεις των ζώων και ταυτόχρονα παράγουν υψηλής ποιότητας προϊόντα.    
 Οι κτηνοτρόφοι διαπιστώνουν ότι, όταν ψεκάζονται τακτικά οι στάβλοι και όταν έχει προηγηθεί ζύμωση των ζωοτροφών με ΕΜ, επιτυγχάνουν υγιέστερα ζώα, υψηλότερη απόδοση και μεγαλύτερη ευζωία.
Εφαρμογές σε άλλους τομείς
Τα ΕΜ, μετά την εντυπωσιακή εξάπλωσή τους σε όλο τον κόσμο, κατέχουν σήμερα θέση κλειδί στην αντιμετώπιση διαφόρων περιβαλλοντικών προβλημάτων και βλαβερών επιπτώσεων σε πολλούς άλλους τομείς. Η πολυλειτουργική συμβίωση ωφέλιμων οργανισμών ΕΜ έχει πολλές εφαρμογές, όπως  στην οικιακή καθαριότητα, στην ιατρική, στην οδοντιατρική, στη διάθεση πόσιμου νερού, στη διαχείριση των λυμάτων, υπολειμμάτων και των  σκουπιδιών και αλλού.
Εφαρμογή στη βιολογική γεωργία: 
Το παρασκεύασμα ΕΜ έχει αναγνωριστεί ως βιολογικό προϊόν στις ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στην Ελλάδα., όπου χρησιμοποιείται με  απίστευτη επιτυχία.

Τι είναι οι Ενεργοί Μικροοργανισμοί (ΕΜ)

 Οι ΕΜ ανακαλύφθηκαν το 1968 από έναν Ιάπωνα καθηγητή γεωργικού πανεπιστημίου, τον Dr. TERUO HIGA, ως μια εναλλακτική λύση στη χρήση χημικών ουσιών στη γεωργία. Σήμερα οι ΕΜ παράγονται παγκοσμίως σε πάνω από 50 χώρες ενώ χρησιμοποιούνται  σε 150 περίπου. Η Βραζιλία είναι η πρώτη στον κόσμο σε παραγωγή προϊόντων ΕΜ,και τούτο διότι στην εφαρμογή της τεχνολογίας αυτής πρωτοστατεί η ίδια η κυβέρνηση, όπως βέβαια συμβαίνει και σε αρκετές άλλες χώρες. 
To ιδιαίτερο σε αυτή την  ανακάλυψη είναι ότι ενώ οι ίδιοι  οι μικροοργανισμοί υπάρχουν μεμονωμένοι στη φύση και η δράση τους είναι περιορισμένη, στο σκεύασμα ΕΜ, το οποίο έφτιαξε ο Dr. HIGA, είναι συγκεντρωμένοι σε ένα μείγμα με αποτέλεσμα η δράση τους να είναι εκατοντάδες φορές πιο ισχυρή.
Οι ΕΜ συντάσσονται με τα όμοια βακτήρια που υπάρχουν στο περιβάλλον, πολλαπλασιάζονται και υπερτερούν σε τέτοιο βαθμό ώστε να δημιουργούν μόνο αναγέννηση, σωστή αύξηση των φυτών, μεγαλύτερη σοδειά και σταδιακά εξαφάνιση της μόλυνσης του εδάφους.
Με τους μικροοργανισμούς αυτούς παράγονται προϊόντα μεταλλαγής της ύλης, όπως  χειλικές ουσίες, αντιβιοτικά, φυσικές ορμόνες, βιταμίνες, ένζυμα, αντιοξειδωτικές ουσίες κτλ., οι οποίες είναι δυνατόν να απορροφηθούν άμεσα από τα φυτά.
Αυτά  τα προϊόντα είναι σε θέση να διεγείρουν την ανάπτυξη των φυτών και να αυξήσουν τη φυσική αντίσταση του εδάφους των φυτών και των ζώων, αναστέλλοντας έτσι τις ασθένειες.
Τα αντιοξειδωτικά φροντίζουν ώστε να παρουσιάζεται λιγότερη οξείδωση με την ενεργοποίηση της διαδικασίας της ζύμωσης.
Οι ΕΜ προσδίδουν γονιμότητα σε όλα σχεδόν τα εδάφη, όσο άγονα και αν είναι. Ένα έδαφος στο οποίο κυριαρχούν οι εποικοδομητικοί μικροοργανισμοί, είναι δυνατόν να οδηγήσει σε άριστο επίπεδο παραγωγής, να αναστείλει τις ασθένειες και να συμβάλει στην παραγωγή προϊόντων ανώτερης ποιότητας.


Ελεύθερες ρίζες οξυγόνου και αντιοξειδωτικές ουσίες:

Σε σχέση με την τεχνολογική ανάπτυξη των τελευταίων δεκαετιών, η αύξηση  της εκπομπής ακτινοβολιών στο περιβάλλον δημιουργεί όλο και περισσότερο επικίνδυνες «ελεύθερες ρίζες» οξυγόνου. Πρόκειται για ακραίες επιθετικές ενώσεις που οδηγούν στην αποσύνθεση και την αποικοδόμηση άλλων ουσιών της ατμόσφαιρας και των οργανισμών. Γενικά είναι γνωστή η δημιουργία της σκουριάς στα μέταλλα, η οξείδωση των μαρμάρων,  και όλες οι διαδικασίες γήρανσης του ανθρώπινου οργανισμού. Τα καυσαέρια των αυτοκινήτων και γενικά όλα τα αέρια καπνού και κυρίως εκείνα της καύσης των απορριμμάτων δημιουργούν  δηλητηριώδη αέρια. Σκουπιδότοποι, αποχετεύσεις και η συμβατική γεωργία και κτηνοτροφία επιβαρύνουν επίσης το έδαφος με βλαβερές ουσίες.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ιάπωνα καθηγητή T. Higa, ο πλανήτης μας βρίσκεται σε ραγδαία καταστροφική πορεία. Η τάση αυτή μπορεί να αναχαιτιστεί με τους ΕΜ, που περιέχουν και «ειδικούς» μικροοργανισμούς για την αποικοδόμηση των περιβαλλοντικών τοξικών ουσιών.

Μερικές μαρτυρίες από τη χρήση των ΕΜ:

 Στην Καρδίτσα, από ότι γνωρίζουμε, πρωτοπόρος στην χρήση των ΕΜ είναι ο γνωστός βιοκαλλιεργητής κ. Σεραφείμ Κωτίνας, ο οποίος από διετίας εφαρμόζει την τεχνολογία αυτή στις καλλιέργειές του με θαυματουργά αποτελέσματα όπως ο ίδιος λέει.

 Επίσης ο γράφων, Σωκράτης Βασιλάκος -βιοκαλλιεργητής, (τηλ.2441021000) ο οποίος εφαρμόζει τους ΕΜ στο αγρόκτημά του, και στην υγιεινή του σπιτιού του, αλλά και του σώματος, διαπιστώνει και ο ίδιος τα θαυματουργά πράγματι αποτελέσματα.
    Στο νομό Μαγνησίας υπάρχει εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (www.oiko-em.gr) που ιδρύθηκε το 2007, τα μέλη της οποίας εφαρμόζουν την τεχνολογία των ΕΜ σε καλλιέργειές τους,  αλλά κυρίως προσπαθούν να τη διαδώσουν και σε άλλες περιοχές της χώρας μας.
Στην Παλαιόχωρα Ν. Χανίων Κρήτης
Ο Νίκος Θεοδωράκης, βιοκαλλιεργητής, χρησιμοποιεί την τεχνολογία των ΕΜ από τον Νοέμβριο του 2007. στα θερμοκήπιά του με απίστευτα αποτελέσματα.
    Στο Μαντράκι -Αυλώνος Ν. Εύβοιας ο κ. Ζαργάνης Πέτρος τηλ. 6972889665,  έχει ορνιθοτροφείο με 5000 κότες και οι εμπειρίες του από την εφαρμογή των ΕΜ είναι θαυματουργές
    Στην Εύβοια και στη Λειβαδιά η εφαρμογή των ΕΜ σε χοιροστάσια είναι καταπληκτική τηλ. 6972929124
Στη Δράμα ο αμπελουργός Σοφρονιάδης Γρηγόριος τηλ. 2521021438 & 6977794645, χρησιμοποιεί με άριστη επιτυχία τους ΕΜ στα αμπέλια του, στα οικιακά ζώα (κότες, σκυλιά, γατιά) στην καθαριότητα του σπιτιού, στην υγιεινή του οργανισμού του  κλπ.
Περιττό να αναφέρουμε ότι οι ΕΜ χρησιμοποιούνται και σε πολλούς  άλλους νομούς της χώρας, με τα ίδια καταπληκτικά αποτελέσματα.

ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΝΕΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΓΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΜΥΡΙΖΟΥΝ: Αξίζει να αναφέρω την περίπτωση του δήμου Έπιας Μεσσηνίας, όπου ο δήμαρχος κ.Νίκος Αναστασόπουλος (τηλ.2725031988), τον Ιούλιο του 2004, έκανε για πρώτη φορά χρήση των ΕΜ στα λύματα  των υπονόμων της κοινότητας Λογγά, με εξαιρετικά αποτελέσματα: Τα λύματα, με  έντονη δυσοσμία, χωρίς καμία επεξεργασία, οδηγούνταν σε κοντινό ποτάμι έξω από τη κοινότητα. Μετά την εφαρμογή των ΕΜ, φτάνουν στον τελικό αποδέκτη (ποτάμι) πεντακάθαρα, όπως διαπιστώνεται, ύστερα από επίσημες αναλύσεις. Η εφαρμογή των ΕΜ εξακολουθεί από τότε να εφαρμόζεται μέχρι σήμερα.
Ανάλογη εφαρμογή γίνεται στο δήμο Κορώνης Μεσσηνίας (τηλ.2725051230)
    Περισσότερες πληροφορίες όχι μόνο για την εφαρμογή των ΕΜ στους δύο παραπάνω δήμους, αλλά για τη γενικότερη χρήση τους, μπορεί να πάρει κανείς και από το γεωπόνο κ. Περικλή Ηλιόπουλο στο Πεταλίδι Μεσσηνίας τηλ. 2722031663
Στη Ζάκυνθο, στους δήμους Λαγανά και Αρκαδίων εφαρμόζονται επίσης οι ΕΜ στα λύματα των αποχετεύσεων με εξαιρετικά αποτελέσματα. Πληροφορίες στο κ. Σταύρο Παπαδάτο (τηλ. 2695055238 & 6937358489)  πρ. αντιδήμαρχο Λαγανά,ο οποίος τώρα κάνει την εφαρμογή της τεχνολογίας των ΕΜ
Περισσότερες πληροφορίες για τη χρήση των ΕΜ, μπορείτε να πάρετε από τις πηγές που ο γράφων  χρησιμοποίησε και είναι:
1.Το βιβλίο του ίδιου του επιστήμονα Τερούο Χίγκα που ανακάλυψε τους ΕΜ.  Ο τίτλος του είναι: «Μια επανάσταση που θα σώσει τη γη», εκδόσεις Κέδρος.  Έχει 350 σελίδες και τιμάται 16 €. Σας συνιστώ να το διαβάσετε.
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου